Moment special la Turneul Campionilor. Gestul suporterilor români pentru Simona Halep FOTO

de: Beatrice Dumitru
14 11. 2023

Simona Halep trece prin cee mai grea perioadă a carierei sale, după ce a fost prinsă dopată și suspendată din tenis. Sportiva are parte de o mare susținere, dovadă și momentul unic de la Turnelul Campionilor de la Torino realizat pentru fostul lider mondial.

Moment special pentru Simona Halep

Simona Halep a fost suspendată patru ani după ce a fost testată pozitiv la un test anti-doping, la o substanță interzisă numită Roxadustat. În plus, au fost descoperite și nereguli în pașaportul ei biologic.  Pe 24 octombrie a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne împotriva suspendării și cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea ”să fie redusă”, potrivit tribunalului din Elveția.

În această perioadă grea pe care o traversează, Simona Halep are parte de susținere din partea fanilor săi. Iar acest lucru s-a văzut și la Turneul Campionilor de la Torino. acolo unde mai mulți români au realizat un moment special pentru sportiva din Constanța.

Gestul suporterilor români

În timpul confruntării dintre Daniil Medvedev și Andrey Rublev a avut loc un moment inedit, în care românii din tribune și-au arătat susținerea pentru Simona Halep. Aceștia au purtat tricouri în culorile tradiționale ale României, inscripționate cu numele țării noastre lângă o poză cu campioană de la Roland Garros și Wimbledon.


În așteptarea procesului de la TAS, Simona Halep a primit o veste proastă. Ea mai are de așteptat cel puțin două luni și jumătate până când va primi un verdict final în cazul de dopaj. Cei de la tribunalul din Lausanne au publicat lista cazurilor care vor fi judecate în următoarele săptămâni, iar cel al româncei nu se regăsește pe lista care cuprinde programul până pe 26 ianuarie 2024.

Citește și: O altă lovitură încasată de Simona Halep. Un sponsor important a renunțat la colaborarea cu ea

Agenția pentru Integritate în Tenis (ITIA) va cere la TAS, așa cum a făcut-o și în primul proces de la Londra, o pedeapsă de șase ani pentru româncă.

Simona Halep, film în Dubai

Aflată în aceste zile la Dubai, acolo une se antrenează, Simona Halep îmbină utilul cu plăcutul. Ea a postat pe Instagram câteva imagini surprinse în deșertul din Emirate, inclusiv un selfie în compania cunoscutului regizor român Radu Muntean și a colaboratorilor acestuia.

Încă din 2020, Simona Haleep și regizorul colaborează pentru realizarea unui documentar despre viața și cariera fostului lider mondial, filmările fiind realizate chiar în Dubai.

Citește și: Simona Halep radiază. Cu ce îşi ocupă sportiva timpul liber, imaginile pe care toţi fanii vor să le vadă

”Acești băieți…sunt cei mai tari”, a scris Simona Halep.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când a fost eliminată în primul tur de la US Open, și a fost ștearsă din clasamentul WTA. La momentul suspendării provizorii, ea ocupa locul nouă in clasamentul mondial.